Dikenli İlkokulu
YAĞMURKÖY MAH. YAĞMURKÖY KÜME EVLERİ NO 34 BİSMİL / DİYARBAKIR

VİZYON

Bilimsel ve teknolojik esaslara dayanan yeniliklere ve sürekli gelişmeye açık bir eğitim-öğretim kurumudur. Öğrencilerini yüksek öğretime maddi ve manevi bakımdan donatılmış olarak hazırlar. Öğrencilerini çağdaş, demokratik, laik ve nitelikli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlar. Öğrencilerinin başarılı olmaları için tüm olanaklarını kullanır, öğrenci başarısı için tüm ekip ve ekipmanları seferber eder. Akbaş İlkokulu`nun tüm çalışanları, öğrencileri sürekli gelişmeyi ve değişmeyi ilke edinmiş, gelişim ve değişim için metotlu çalışan bireylerdir.

MİSYON

Öğrencilerin bireysel yeteneklerini dikkate alarak eğitim ve öğretim yapar. Öğrencilerinin bilgili, becerikli, kendine güvenen ve sorunlara akılcı ve çözüm odaklı yaklaşabilen, karşılaştığı sorunları çözebilen bireyler olmasını sağlar. Öğrencilerini ezberci değil, düşünen, düşündüklerini iyi uygulayan ve iyi iletişim kuran bireyler olarak yetiştirir. Tarafsızlık ilkesinden taviz vermez. Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen öğrenciler yetiştirir. Öğrenciler liderlik özelliklerine sahip, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetiştirilir. Öğrencilerimiz aile, ulus, yurt sevgisi gelişmiş, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip, milli kültür değerlerini benimseyen kişiler olarak yetiştirilir.

Öğretim Şekli :örgün

örgün